KÄSIVARREN PARHAAT PAHTAT - KESÄ

Käsivarren Parhaat Pahtat kesävaellus on sinulle, joka tunnet vetoa erämaanluontoa, jylhiä tuntureita ja polkujen ulkopuolella kulkemista kohtaan!

KESTO JA PITUUS

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä) ja reitin pituus on noin 75 kilometriä.

Vaelluksen aikataulu on 2.8. - 8.8.2024.

Vaellukselle lähdemme Kilpisjärven luontokeskukselta, jossa kokoonnumme lähtöaamuna kello 9:30. Suosittelemme saapumista Kilpisjärvelle edellisenä iltana. Järjestämme vapaaehtoisen majoituksen vaellusta edeltäväksi ja seuraavaksi yöksi.

Vaellus on keskivaikea ja sisältää polkujen lisäksi myös rakassa ja varvikossa kulkemista sekä joen ylityksen kahlaamalla. Vaellus vaatii seikkailumieltä, karujen säiden sietämistä sekä vähintään kahden yön kokemusta vaeltamisesta rinkka selässä. Vaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, upeisiin maisemiin uppoutumista, tuntemusta erämaan lajistosta ja tuntureista, itsensä ylittämistä sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä. Oppaan johdolla saat kulkea turvallisesti paikoissa, joissa harva käy. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa ja turvallisuudessa. Tehdään yhdessä ikimuistoinen reissu! 

Vaelluksen aikana nukutaan sekä teltoissa että varaustuvissa.

Vaelluksen vaikeusaste 3,4/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 4/5

Päivämatkat 3/5

Maasto 3,5/5

Majoittautuminen 3/5Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä!

Vaelluksen alustava aikataulutus

Luontokeskus - Termisjärvi 15 km

Lähtö vaellukselle luontokeskuksen parkkipaikalta klo 9.30.

Kuljemme koko päivän mukavia polkuja pitkin kohti upeasti avautuvaa Termislaaksoa ja Termisvaaran pahtaa. Matkan varrella on mahdollisuus viilentyä puroissa tai pulahtaa hiekkapohjaiseen järveen. Illalla vapaaehtoinen lisäretki Salmikuruun.

Mahdollisuus majoittua joko teltassa tai varaustuvassa.

Termisjärvi - Tunturilampi 10 km

Toisena päivänä lähdemme seikkailemaan polkujen ulkopuolelle osittain rakkakivikkoiselle reitille. Syömme lounaan upealla Kutturankurulla. Tarjolla myös luonnon oma “jalka-spa” 😀

Kaikki leiriytyy teltoissa.

Tunturilampi - Kuonjarjoki 7 km

Jatkamme omaa seikkailuamme polkujen ulkopuolella kohti Kuonjarjoen tupaa. Tämän päivän reitti sisältää niin ihanaa nummea kuin rakkakiveä ja nousua.

Illalla mahdollisuus lähteä lisäretkelle Kalkkinipan huipulle tai Kahperusvaaran jyrkänteelle maisemia ihastelemaan. 

Mahdollisuus majoittua joko teltassa tai varaustuvassa.

Kuonjarjoki - Meekonlaakso 10 km

Tänään nautimme helppokulkuisesta kalottireitistä kohti jylhän upeaa Meekonlaaksoa ja sen jyrkkiä pahtoja. Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 5 km lisäkoukkaus tunnetun Saivaaran huipulle koko laaksoa ihastelemaan.

Majoittuminen joko teltassa tai varaustuvassa.

Meekonlaakso - Urtashotelli 12 km

Tämän päivän aikana pääset kokemaan oppaan opastamana joen ylityksen kahlaamalla. Käymme myös ihastelemassa Suomen korkeimpiin vesiputouksiin kuuluvaa Pihtsusköngästä.

Leiriydymme upeiden pahtojen syleilyyn urtashotellin läheisyyteen. 

Tuvassa mahdollisuus kuivatella kamppeita, mutta majoittuminen teltoissa. 

Urtashotelli - Lossujärvi 9 km

Kuljemme Urtaslaaksossa upeiden tuntureiden ympäröimänä kohti Lossujärven autiotupaa. Illalla mahdollisuus nousta tunturin jyrkänteelle maisemia ihastelemaan.

Majoittuminen teltoissa.

Lossujärvi - E8-tie 13 km

Liikumme Norjan puolella Didnujokivartta pitkin kohti maantietä, josta kyyti takaisin Kilpisjärvelle.

Illalla mökkeilyä, hyvää ruokaa ja saunomista (vapaaehtoinen mökkimajoitus - 50 € / hlö).

OPAS

Oppaana Satu Latvala, @huipuilla

"Rakastan luontoa sen kaikissa upeissa muodoissa, mutta eniten sieluni ja jalkani vetävät kohti tuntureita. Mitä korkeammille, sitä parempi! Vaeltamisessa eniten houkuttaa se, miten koko muu maailma unohtuu ja aistit ja ajatukset ovat läsnä vain siinä hetkessä, luonnon ympäröimänä, perusasioiden äärellä.

Suomesta löytyy paljon toinen toistaan upeampia paikkoja, mutta juuri Käsivarren erämaa on vienyt sydämeni sen kauniilla laaksoilla ja jylhillä tuntureilla. Siellä tuntuu kuin olisin kotona.

Vaellukseni kiertää paikoissa, jotka haluaisin näyttää ihan jokaiselle luontorakkaalle ihmiselle. Ne jylhät maisemat saa kerta toisensa jälkeen sanattomaksi!"

Yhteydenottolomake

Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.

Jätä yhteydenottopyyntö