KÄSIVARREN PARHAAT PAHTAT
Poluttomien reittien vaellus Suomen jylhimmissä maisemissa Käsivarren erämaassa!
KESTO JA PITUUS
Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä) ja reitin pituus on noin 100 kilometriä.
Vaelluksen aikataulu on 28.7 – 3.8.2023.
Vaellukselle lähdemme Kilpisjärven luontokeskukselta, jossa kokoonnumme lähtöaamuna kello 9:00. Suosittelemme saapumista Kilpisjärvelle edellisenä iltana.
Vaellus on suunniteltu retkeilijöille, joilla on jo kokemusta vaeltamisesta, mutta kaipaavat seikkailuja merkittyjen polkujen ulkopuolelle. Reitillä pääset haastamaan itseäsi vaikeammillakin osuuksilla rakkakivikossa, ylittämään joen kahlaten ja nousemaan rinkan kanssa pitkiäkin nousuja. Päivämatkat ovat joustavia ja niissä on huomioitu sään, olosuhteiden ja etenemisvauhdin mahdolliset vaikutukset.
Vaelluksen aikana nukutaan pääasiassa teltoissa tupien läheisyydessä, mutta yhtenä yönä on mahdollista nukkua varaustuvan lämmössä ja kuivatella sekä huoltaa välineitä.
Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä!
Vaelluksen alustava aikataulutus
Vaellus käynnistyy Kilpisjärven luontokeskukselta kello 9:00 aamulla. Päivän aikana vaellamme reitin Luontokeskus – Termisvaaran autiotupa – Jollanmalla.
Leiriydymme omaan rauhaan jylhien tuntureiden syleilyyn. Illan aikana mahdollisuus nousta Jollanoaivin huipulle ihastelemaan edessä avautuvaa Termislaaksoa.
Päivän vaelluksen pituus on n. 14 – 17 kilometriä.
Toisen päivän vaellus kulkee reitillä Jollanmallalta Meekonlaaksoon upeiden pahtojen keskelle.
Matkalla pysähdymme ihastelemaan tuntureiden väliin jäävää upeaa Kutturankurua.
Pituutta päivän vaellukselle kertyy tilanteesta riippuen 10 – 18 kilometriä.
Kolmas päivä on tukikohtapäivä. Päivän ohjelmassa on Saivaaran ja Meekonpahtan huiputus. Päivän vaelluksen pituus on 8 – 16 kilometriä.
Mahdollisuus yöpyä Meekonjärven varaustuvassa, joka on käytössämme tämän yön.
Neljäntenä päivänä vaellamme Meekonlaaksosta Urtaslaakson kautta Lossujärvelle. Yövymme Lossujärvellä tai lähiympäristössä. Päivän pituus 14 – 18 kilometriä.
Illan aikana mahdollisuus nousta Urtasvaaralle ihastelemaan maisemia.
Viidennen päivän vaellus kulkee reitillä Lossujärvi – Urpaspahta – Kuonjarjoki.
Yövymme Kuonjarjoella tai tilanteen vaatiessa aiemmin matkan varrella solisevan puron lähettyvillä.
Päivämatkan pituus on 10 – 20 kilometriä.
Kuudentena vaelluspäivänä kuljemme reitin Kuonarjoki – Saanajärvi. Yövymme upeissa maisemissa Saanan ja Jehkaksen välillä.
Päivämatkan pituus vaihtelee tilanteen mukaan ollen 9 – 19 kilometriä.
Seitsemäs päivänä vaellamme takaisin lähtöpisteeseen eli Luontokeskukselle. Riippuen vaelluksen etenemisestä, viimeisenä päivänä matkaa on jäljellä 5 – 20 kilometriä.

OPAS
Oppaana vaelluksella toimii Satu Latvala. Esittely Satun omin sanoin
Rakastan luontoa sen kaikissa upeissa muodoissa, mutta eniten sieluni ja jalkani vetävät kohti tuntureita. Mitä korkeammille, sitä parempi! Vaeltamisessa eniten houkuttaa se, miten koko muu maailma unohtuu ja aistit ja ajatukset ovat läsnä vain siinä hetkessä, luonnon ympäröimänä, perusasioiden äärellä.
Suomesta löytyy paljon toinen toistaan upeampia paikkoja, mutta juuri Käsivarren erämaa on vienyt sydämeni sen kauniilla laaksoilla ja jylhillä tuntureilla. Siellä tuntuu kuin olisin kotona.
Olen vaeltanut Käsivarren erämaassa huiputtamassa kaikki Suomen yli tuhannen metrin huiput ja juuri niiden vaelluksien pohjalta syntyi tämä vaellus.
Käsivarren Parhaat Pahtat -vaellus kiertää paikoissa, jotka haluaisin näyttää ihan jokaiselle luontorakkaalle ihmiselle. Ne jylhät maisemat saa kerta toisensa jälkeen sanattomaksi!
Yhteydenottolomake
Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.