Käsivarren erämaa: Käsivarren Parhaat Pahtat kesävaellus

70,00 450,00 

Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä! Käsivarren Parhaat Pahtat kesävaellus on sinulle, joka tunnet vetoa erämaanluontoa, jylhiä tuntureita ja polkujen ulkopuolella kulkemista kohtaan. Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä. 

Vaellus on suunniteltu retkeilijöille, joilla on jo kokemusta vaeltamisesta, mutta kaipaavat seikkailuja merkittyjen polkujen ulkopuolelle. Reitillä pääset haastamaan itseäsi vaikeammillakin osuuksilla rakkakivikossa, ylittämään joen kahlaten ja nousemaan rinkan kanssa pitkiäkin nousuja.

Vaelluksen aikana nukutaan sekä teltoissa että varaustuvissa. 

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä).

Vaelluksen aikataulu on 2.8. - 8.8.2024

Voit maksaa vaelluksesta varauksen yhteydessä vain varausmaksun (70 €). Varauksen vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiin laskun, joka erääntyy 30 päivää ennen vaelluksen alkua.

Vaelluksen hinta on 450 €. Tarvittaessa saat meiltä lainaan tarvitsemasi vaellusvarusteet.

Vaellus toteutuu! Vielä kolme paikkaa avoinna.

Kuvaus

Käsivarren Parhaat Pahtat kesävaellus on sinulle, joka tunnet vetoa erämaanluontoa, jylhiä tuntureita ja polkujen ulkopuolella kulkemista kohtaan. Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä. 

Vaellus on keskivaikea ja sisältää polkujen lisäksi myös rakassa ja varvikossa kulkemista sekä joen ylityksen kahlaamalla. Vaellus vaatii seikkailumieltä, karujen säiden sietämistä sekä vähintään kahden yön kokemusta vaeltamisesta rinkka selässä. Vaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, upeisiin maisemiin uppoutumista, tuntemusta erämaan lajistosta ja tuntureista, itsensä ylittämistä sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä. Oppaan johdolla saat kulkea turvallisesti paikoissa, joissa harva käy. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa ja turvallisuudessa. Tehdään yhdessä ikimuistoinen reissu! 

Retken kesto on 7 päivää (6 yötä) 75 km

Vaelluksen vaikeusaste 3,4/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 4/5

Päivämatkat 3/5

Maasto 3,5/5

Majoittautuminen 3/5

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta ehdit varmasti vaellukselle mukaan. Järjestämme mökkimajoituksen vaellusta edeltävää ja seuraavaa yötä varten. Ilmoitathan varauksen yhteydessä, jos haluat liittyä seuraan vaellusta edeltäväksi tai seuraavaksi yöksi. Majoituksen hinta on 50 €  / yö / henkilö

Hintaan sisältyy:
- Opastus
- Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
- Kolmen yön yöpymisen varaustuvassa
- Vastuuvakuutus
- Kansallispuiston kävijämaksut

Tarvitset mukaan:
- Säähän sopivan vaatetuksen
- Hyvät maastossa kävelyyn soveltuvat kengät
- Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) - tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
- Ruuat ja välipalat retkelle - ennakkomateriaalimme tarjoaa vinkkejä ruokailuun retkellä
- Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Halutessasi saat meiltä vaellukselle lainaan kaikki tarvitsemasi varusteet. Katso lisää tarjolla olevista retkeilyvarusteistamme ja tarkempi esittely esimerkiksi  blogistamme, jossa esittelemme vaellusvarustepaketteihin kuuluvat retkeilyvarusteemme.

Käsivarren erämaa-alue: Parhaat Pahtat reittikuvaus

Vaelluksen aloitamme Kilpisjärven luontokeskukselta, jonne myös päätämme vaelluksen.

Päivä 1
Luontokeskus - Termisjärvi 15 km
Lähtö vaellukselle luontokeskuksen parkkipaikalta klo 9.30.

Kuljemme koko päivän mukavia polkuja pitkin kohti upeasti avautuvaa Termislaaksoa ja Termisvaaran pahtaa. Matkan varrella on mahdollisuus viilentyä puroissa tai pulahtaa hiekkapohjaiseen järveen. Illalla vapaaehtoinen lisäretki Salmikuruun. Mahdollisuus majoittua joko teltassa tai varaustuvassa.

Päivä 2
Termisjärvi - Tunturilampi 10 km

Toisena päivänä lähdemme seikkailemaan polkujen ulkopuolelle osittain rakkakivikkoiselle reitille. Syömme lounaan upealla Kutturankurulla. Tarjolla myös luonnon oma “jalka-spa”. Kaikki leiriytyy teltoissa.

Päivä 3
Tunturilampi - Kuonjarjoki 7 km

Jatkamme omaa seikkailuamme polkujen ulkopuolella kohti Kuonjarjoen tupaa. Tämän päivän reitti sisältää niin ihanaa nummea kuin rakkakiveä ja nousua. Illalla mahdollisuus lähteä lisäretkelle Kalkkinipan huipulle tai Kahperusvaaran jyrkänteelle maisemia ihastelemaan. Mahdollisuus majoittua joko teltassa tai varaustuvassa.

Päivä 4
Kuonjarjoki - Meekonlaakso 10 km

Tänään nautimme helppokulkuisesta kalottireitistä kohti jylhän upeaa Meekonlaaksoa ja sen jyrkkiä pahtoja. Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 5 km lisäkoukkaus tunnetun Saivaaran huipulle koko laaksoa ihastelemaan. Majoittuminen joko teltassa tai varaustuvassa. 

Päivä 5
Meekonlaakso - Urtashotelli 12 km

Tämän päivän aikana pääset kokemaan oppaan opastamana joen ylityksen kahlaamalla. Käymme myös ihastelemassa Suomen korkeimpiin vesiputouksiin kuuluvaa Pihtsusköngästä. Leiriydymme upeiden pahtojen syleilyyn Urtashotellin läheisyyteen. Tuvassa mahdollisuus kuivatella kamppeita, mutta majoittuminen teltoissa. 

Päivä 6
Urtashotelli - Lossujärvi 9 km

Kuljemme Urtaslaaksossa upeiden tuntureiden ympäröimänä kohti Lossujärven autiotupaa. Illalla mahdollisuus nousta tunturin jyrkänteelle maisemia ihastelemaan. Majoittuminen teltoissa. 

Päivä 7
Lossujärvi - E8-tie 13 km

Liikumme Norjan puolella Didnujokivartta pitkin kohti maantietä, josta kyyti takaisin Kilpisjärvelle. Illalla mökkeilyä, hyvää ruokaa ja saunomista - jos olet varaat mökkiyön yhteisestä majoituksesta.

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska kuljemme merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa. Tällä vaelluksella et kohtaa ruuhkaisia polkuja tai lukuisia kanssavaeltajia!

Käsivarren erämaa-alue

Käsivarren erämaa-alue - huikeat näkymätVaraus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (90 €)