Käsivarren erämaa: Parhaat pahtat

70,00 449,00 

Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä!

Poluttomien reittien vaellus Suomen jylhimmissä maisemissa Käsivarren erämaassa. Reitti kiertää Käsivarren erämaan upeimpien pahtajyrkänteiden ja kurujen kautta tuhannen metrin korkeiden tuntureiden syleilyssä. Vaelluksen aikana on mahdollista myös kiivetä pahtan tai tunturin huipulle katsomaan erämaata lintuperspektiivistä ja kokemaan ihmisen pienuus erämaan ja tuntureiden keskellä. 

Vaellus on suunniteltu retkeilijöille, joilla on jo kokemusta vaeltamisesta, mutta kaipaavat seikkailuja merkittyjen polkujen ulkopuolelle. Reitillä pääset haastamaan itseäsi vaikeammillakin osuuksilla rakkakivikossa, ylittämään joen kahlaten ja nousemaan rinkan kanssa pitkiäkin nousuja.

Päivämatkat ovat joustavia ja niissä on huomioitu sään, olosuhteiden ja etenemisvauhdin mahdolliset vaikutukset.

Vaelluksen aikana nukutaan pääasiassa teltoissa tupien läheisyydessä, mutta yhtenä yönä on mahdollista nukkua varaustuvan lämmössä ja kuivatella sekä huoltaa välineitä.

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä).

Vaelluksen aikataulu on 28.7. – 3.8.2023

Voit maksaa vaelluksesta varauksen yhteydessä vain varausmaksun (70 €). Varauksen vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiin laskun, joka erääntyy 30 päivää ennen vaelluksen alkua.

Vaelluksen hinta on 449 € vaeltaessasi omien varusteiden kanssa tai lainaamalla meiltä varusteet. Voit kysyä lainaan varusteita laittamalla kysymyksen yhteydenottolomakkeen kautta.

Vaellus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4 henkilöä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä

Kuvaus

Poluttomien reittien vaellus Suomen jylhimmissä maisemissa Käsivarren erämaassa. Reitti kiertää Käsivarren erämaan upeimpien pahtajyrkänteiden ja kurujen kautta tuhannen metrin korkeiden tuntureiden syleilyssä. Vaelluksen aikana on mahdollista myös kiivetä pahtan tai tunturin huipulle katsomaan erämaata lintuperspektiivistä ja kokemaan ihmisen pienuus erämaan ja tuntureiden keskellä.

Retken kesto on 7 päivää (6 yötä)

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta ehdit varmasti vaellukselle mukaan.

Hintaan sisältyy:
– Opastus
– Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
– Yhden yön yöpymisen varaustuvassa
– Vastuuvakuutus
– Kansallispuiston kävijämaksut

Tarvitset mukaan:
– Säähän sopivan vaatetuksen
– Hyvät maastossa kävelyyn soveltuvat kengät
– Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) – tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
– Ruuat ja välipalat retkelle – ennakkomateriaalimme tarjoaa vinkkejä ruokailuun retkellä
– Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Halutessasi saat meiltä vaellukselle lainaan kaikki tarvitsemasi varusteet. Katso lisää tarjolla olevista retkeilyvarusteistamme ja tarkempi esittely esimerkiksi  blogistamme, jossa esittelemme vaellusvarustepaketteihin kuuluvat retkeilyvarusteemme.

Käsivarren erämaa-alue: Parhaat Pahtat reittikuvaus

Vaelluksen aloitamme Kilpisjärven luontokeskukselta, jonne myös päätämme vaelluksen.

Päivä 1
Vaellus käynnistyy Kilpisjärven luontokeskukselta kello 9:00 aamulla. Päivän aikana vaellamme reitin Luontokeskus – Termisvaaran autiotupa – Jollanmalla.

Leiriydymme omaan rauhaan jylhien tuntureiden syleilyyn. Illan aikana mahdollisuus nousta Jollanoaivin huipulle ihastelemaan edessä avautuvaa Termislaaksoa.

Päivän vaelluksen pituus on n. 14 – 17 kilometriä.

Päivä 2
Toisen päivän vaellus kulkee reitillä Jollanmallalta Meekonlaaksoon upeiden pahtojen keskelle.

Matkalla pysähdymme ihastelemaan tuntureiden väliin jäävää upeaa Kutturankurua.

Pituutta päivän vaellukselle kertyy tilanteesta riippuen 10 – 18 kilometriä.

Päivä 3
Kolmas päivä on tukikohtapäivä. Päivän ohjelmassa on Saivaaran ja Meekonpahtan huiputus. Päivän vaelluksen pituus on noin 8 – 16 kilometriä.

Mahdollisuus yöpyä Meekonjärven varaustuvassa, joka on käytössämme tämän yön.

Päivä 4
Neljäntenä päivänä vaellamme Meekonlaaksosta Urtaslaakson kautta Lossujärvelle. Yövymme Lossujärvellä tai lähiympäristössä. Päivän pituus 14 – 18 kilometriä.

Illan aikana mahdollisuus nousta Urtasvaaralle ihastelemaan maisemia.

Päivä 5
Viidennen päivän vaellus kulkee reitillä Lossujärvi – Urpaspahta – Kuonjarjoki. Yövymme Kuonjarjoella tai tilanteen vaatiessa aiemmin matkan varrella solisevan puron lähettyvillä. Päivämatkan pituus on 10 – 20 kilometriä.

Päivä 6
Kuudentena vaelluspäivänä kuljemme reitin Kuonarjoki – Saanajärvi. Yövymme upeissa maisemissa Saanan ja Jehkaksen välillä omassa rauhassamme vaellusporukan kesken.

Päivämatkan pituus vaihtelee tilanteen mukaan ollen 9 – 19 kilometriä.

Päivä 7
Seitsemäs päivänä vaellamme takaisin lähtöpisteeseen eli Luontokeskukselle. Riippuen vaelluksen etenemisestä, viimeisenä päivänä matkaa on jäljellä 5 – 20 kilometriä.

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska kuljemme merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa. Tällä vaelluksella et kohtaa ruuhkaisia polkuja tai lukuisia kanssavaeltajia!

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Käsivarren erämaa-alue
Käsivarren erämaa-alue – huikeat näkymät

 

Lisätiedot

Vaelluspaketti

Opastettu vaellus

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (70 €)