Keitä me olemme?

Haluamme tuota Suomen lumoavan luonnon kaikkien ihmisten saataville. Haluamme tarjota helpon ja turvallisen tavan päästä kokemaan rauhoittavia ja energisoivia luontoelämyksiä.

Ilman kokemusta vaelluksille

Et tarvitse vaelluskokemusta osallistuaksesi vaelluksillemme, et edes retkeilyvälineitä – kunhan sinulla on vain sopivat jalkineet, niin muut varusteet saat meiltä vaelluksellemme

Pääosa vaelluksistamme on kansallispuistojen merkityillä reiteillä, mutta ohjelmassamme on myös kohteita, joissa harvemmin vaeltajat liikkuvat.

Tommi

Luonnossa liikkuminen ja vaeltaminen on ollut harrastuksena jo pienestä partiolaisesta, enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Viimeinen etappi kohti eräoppaan uraa alkoi Helsingin Aikuisopiston ja Porta Arctican järjestämästä Tähtäimessä Huippuvuoret kurssille 2019. Kurssilla ja kurssiin liittyvällä Huippuvuorten vaelluksella jäin lopullisesti koukkuun.

Saman tien osallistuin myös opastetulle pitkälle vaellukselle Grönlannissa. Koronan vuoksi seuraavat vaellukset olivat kotimaan kohteisiin tutustumisia – pidempiä ja lyhyempi Hossassa, Oulangassa, Riisitunturin kansallispuistossa, Käsivarressa sekä Hetta-Pallas alueella.

Vuonna 2022 kävimme vaeltamassa Norjan tunturiylängöllä vaeltamassa – vaellusten päätyttyä löysimme unelmiemme kohteen Pohjois-Kuusamosta, jonka onneksemme saimme hankittua omaksemme.

Kauden päävaelluksella Kanadan Baffinin saarella vajaan kahden viikon aikana moni ajatus loksahti paikalleen ja tie kohti yrittäjyyttä alkoi. Samoin hain eräopaskouluun vahvistamaan omaa osaamistani retkeilyn osalla ja tällä tiellä ollaan.

Haluan tarjota kaikille teille samoja elämyksiä luonnossa, mitä olen itse kokenut. Samoin vaelluksillamme harjoittelemme myös erätaitoja – kuka tietää, mihin tämä sinun kohdallasi johtaa!

Toimintaamme ohjaa kestävä retkeily luonnossa

Olemme Metsähallituksen yhteistyökumppani ja toteutamme Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periatteeita toimiessamme kansallispuistoissa. Noudatamme retkietikettiä Metsähallitukselle kansallispuiston käyttömaksun kaikkien retkillemme osallistuvien osalta.

Tuemme myös Kuusamon ainutlaatuisen luonnonsuojelua Pro Kuusamo -yhdistyksen kautta lahjoittamalla osan tuotoistamme yhdistykselle. Voit lukea haastattelumme Pro Kuusamo lehdestä (sivu 7)

Lisäksi noudatamme vaelluksillamme Leave no Trace -järjestön perusperiatteita, joilla pyritään minimoimaan vaelluksen ympäristövaikutukset

  1. Liiku ja leiriydy kulutusta kestävissä paikoissa
  2. Suunnittele ja valmistaudu
  3. Hävitä jätteet asianmukaisesti
  4. Älä poimi mitään mukaasi
  5. Minimoi leiritulen vaikutukset
  6. Suhtaudu kunnioittavasti villieläimiin ja kasveihin
  7. Ota toiset luonnossaliikkujat huomioon

YHTEISTYÖTAHOT