Opastetut vaellukset 2024-2025

Lähde kanssamme Suomen opastetuille vaelluksille lumoaviin pohjoisen Suomen maisemiin. Tarjoamme monenlaisia opastettuja vaelluksia niin Karhunkierroksen maisemissa Kuusamossa kuin jylhissä tunturimaisemissa Kilpisjärvellä.

opastetut vaellukset

Lähde kanssamme opastetuille vaelluksille Kuusamon ja Sallan kauneimpiin maisemiin. Lisäksi teemme vaelluksia myös mm. Kilpisjärvelle Käsivarren erämaahan.

Opastetuille vaelluksillemme sinun on helppo lähteä mukaan – tarvitset mukaasi vain omat henkilökohtaiset tavarasi – meiltä saat kaikki muut vaellukselle tarvittavat varusteet lainaan tai vuokralle (hiihtovaellukset).

Osallistuminen vaellukselle ei vaadi aiempaa retkeilykokemusta ja normaali hyvä peruskunto riittää. Vaellus on mitoitettu siten, että päivämatkat ovat noin 10 – 20 kilometriä ja ne sisältävät riittävästi taukoja.

Saat kaikista vaelluksistamme kattavan ennakkopaketin, joka sisältää tarkemman reittikuvauksen, vaellukselle valmistautumiseen vinkkejä sekä listan pakollisista varusteista, jotka sinun tulee ottaa mukaan.

Jokainen vaelluksemme on arvioitu myös vaikeusasteen mukaan käyttäen omaa luokitteluamme, joka koostuu neljästä eri komponentista. Lue lisää täältä.

Opastettu vaellus on turvallinen tapa aloittaa omat lumoavat luontoseikkailusi!

Huomioithan, että toteutamme kaikkia vaelluksiamme myös räätälöitynä juuri sinun tai ryhmäsi toiveiden mukaisesti!

KARHUNKIERROS

KARHUNKIERROS VAELLUKSET

Suomen suosituin vaellusreitti, legendaarinen Karhunkierros, vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin paikkoihin, kuohuvien könkäiden jylinään. Karhunkierros tarjoaa vaeltajalle runsaasti silmänruokaa ja hikisiä kilometrejä. Tämä reitti on kuljettava ainakin kerran elämässä! Erityisen hienoa nämä lumoavat maisemat on kokea opastetulla Karhunkierros -vaelluksella.

Teemme eri pituisia vaelluksia Karhunkierroksen reitille. Valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan vaelluksen, jolla pääset ihastelemaan ainutlaatuista ja lumoavaa Oulangan kansallispuiston luontoa.

HIIHTOVAELLUS

KÄSIVARREN PARHAAT PAHTAT

14.4. – 19.4.2025

Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan! Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä hiihtäen.

Hiihtovaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, luontoon uppoutumisen, tuntemusta tuntureista, kokemusta talviretkeilystä myös telttaillen sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä.

Vaelluksen kesto on 6 päivää (5 yötä) ja reitin pituus on noin 80 kilometriä.

VAELLUS

TUNTSAN TAIKA

6.6. – 9.6.2024

Tuntsan Taika -vaellus on suunnattu aloitteleville retkeilijöille, jolta löytyy paloa ja sisua lähteä vaeltamaan upeaan monipuoliseen Tuntsan erämaahan. Tuntsalta löytyy niin tuntureita, suoalueita kuin myös upeaa kynttiläkuusimetsää. Pilvettömänä iltana voit myös ihastella Lapin yötöntä yötä ja laskematonta aurinkoa ja sen värjäämiä tuntureita. Viimeisenä iltana nautimme löylyt erämaasaunassa!

Voit osallistua vaellukselle, vaikka sinulla ei olisi aiempaa vaelluskokemusta.

Vaelluksen kesto on 4 päivää (3 yötä) ja vaelluksen pituus on noin 40 kilometriä.

KÄSIVARREN ERÄMAA-ALUE

KÄSIVARREN PARHAAT PAHTAT

2.8. – 8.8.2024

Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä!

Poluttomien reittien vaellus Suomen jylhimmissä maisemissa Käsivarren erämaassa. Reitti kiertää Käsivarren erämaan upeimpien pahtajyrkänteiden ja kurujen kautta tuhannen metrin korkeiden tuntureiden syleilyssä. Vaelluksen aikana on mahdollista myös kiivetä pahtan tai tunturin huipulle katsomaan erämaata lintuperspektiivistä ja kokemaan ihmisen pienuus erämaan ja tuntureiden keskellä. 

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä) ja vaelluksen pituus on noin 75 kilometriä.

KÄSIVARREN ERÄMAA-ALUE

KÄSIVARREN LUMOAVA RUSKA

8.9. – 14.9.2024

Käsivarren erämaan lumoava ruska -vaellus on sinulle, joka haluaisit päästä kokemaan erämaan kirkkaana leimuavan ruskan ja Suomen upeimmat maisemat rauhallisesti kulkien, nautiskellen ja valokuvaten sekä illan hämärtyessä mukavasti tuvan lämmössä majoittautuen. 

Vaellus soveltuu myös aloittelijoille vaatien lähinnä seikkailumieltä ja sisua kohdata erämaan vaihtelevat syyssäät.

Lähtisitkö kokemaan käsivarren ruskan yhdessä meidän kanssamme?

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä) ja reitin pituus on noin 60 kilometriä.

RUSKAVAELLUS

HETTA – PALLAS

11.9. – 14.9.2024

Hetta – Pallas -reitin tunturimaisemat ovat vailla vertaansa. Erityisen henkeäsalpaavan kauniit nämä maisemat ovat ruskan värien värjätessä maiseman punaisen ja keltaisen sävyin.

Vaelluksen kesto on 4 päivää (3 yötä) ja reitin pituus on noin 50 kilometriä.

YHDISTELMÄ: VAELLUS, MELONTA JA PYÖRÄILY

SEIKKAILIJAN OULANKA

Tässä seikkailussa yhdistyvät kaikki parhaat tavat liikkua luonnossa! Vaella, melo kanootilla ja pyöräile – tätä voisi kutsua jopa Oulanka-triatloniksi!

Seikkailu kestää 3 päivää (2 yötä) ja reitin pituus on noin 90 kilometriä. Tässä pienryhmäseikkailussa vaellamme, melomme ja pyöräilemme läpi Oulangan Kansallispuiston aina Rukalle saakka.

Hiihtovaellus

käsivarren kaamos

29.12.2024 – 2.1.2025

Tule mukaan kokemaan käsivarren erämaan kaamos!

Lapissa kaamos ei suinkaan tarkoita pelkkää synkkää pimeyttä. Parhaimmillaan kaamospäivä voi olla ihana sekoitus vaaleanpunaista, liilaa ja oranssia, jota taivas ja hanki loistaa kilpaa.

Vaelluksen kesto 5 päivää (4 yötä) ja reitin pituus noin 43 km.