Opastetut vaellukset

Lähde kanssamme Suomen opastetuille vaelluksille lumoaviin pohjoisen Suomen maisemiin. Tarjoamme monenlaisia opastettuja vaelluksia niin Karhunkierroksen maisemissa kuin muuallakin pohjoisessa!

opastetut vaellukset

Lähde kanssamme opastetuille vaelluksille Kuusamon ja Sallan kauneimpiin maisemiin. Lisäksi teemme vaelluksia myös muualla Lapin alueella.

Opastetuille vaelluksillemme sinun on helppo lähteä mukaan – tarvitset mukaasi vain omat henkilökohtaiset tavarasi – meiltä saat kaikki muut vaellukselle tarvittavat varusteet. Vaellus sisältää myös kohteen kartan sinulle muistoksi ikimuistoisesta kokemuksesta!

Osallistuminen vaellukselle ei vaadi aiempaa retkeilykokemusta ja normaali hyvä peruskunto riittää. Vaellus on mitoitettu siten, että päivämatkat ovat noin 15 – 20 kilometriä ja ne sisältävät riittävästi taukoja.

Saat kaikista vaelluksistamme kattavan ennakkopaketin, joka sisältää tarkemman reittikuvauksen, vaellukselle valmistautumiseen vinkkejä sekä listan pakollisista varusteista, jotka sinun tulee ottaa mukaan.

Osan vaelluksistamme toteutamme yhdistettyinä vaelluksina, joissa ensimmäinen päivä melotaan, jonka jälkeen vaellamme takaisin lähtöpisteeseen. Opastettu vaellus on turvallinen tapa aloittaa omat lumoavat luontoseikkailusi!

Huomioithan, että toteutamme kaikkia vaelluksiamme myös räätälöitynä juuri sinun tai ryhmäsi toiveiden mukaisesti!

KARHUNKIERROS

KARHUNKIERROS VAELLUKSET

Suomen suosituin vaellusreitti, legendaarinen Karhunkierros, vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin paikkoihin, kuohuvien könkäiden jylinään. Karhunkierros tarjoaa vaeltajalle runsaasti silmänruokaa ja hikisiä kilometrejä. Tämä reitti on kuljettava ainakin kerran elämässä! Erityisen hienoa nämä lumoavat maisemat on kokea opastetulla Karhunkierros -vaelluksella.

Teemme eri pituisia vaelluksia Karhunkierroksen reitille. Valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan vaelluksen, jolla pääset ihastelemaan ainutlaatuista ja lumoavaa Oulangan kansallispuiston luontoa.

RUSKAVAELLUS

HETTA – PALLAS

Hetta – Pallas -reitin tunturimaisemat ovat vailla vertaansa. Erityisen henkeäsalpaavan kauniit nämä maisemat ovat ruskan värien värjätessä maiseman punaisen ja keltaisen sävyin.

Vaellamme Hetta – Pallas reitin syyskuun alussa ruska-aikana. Vaelluksen kesto on 4 päivää (3 yötä).

KÄSIVARREN ERÄMAA-ALUE

KÄSIVARREN PARHAAT PAHTAT

Lähde mukaan vaelluksille maisemiin, jotka jokaisen tuntureihin rakastuneen tulisi nähdä!

Poluttomien reittien vaellus Suomen jylhimmissä maisemissa Käsivarren erämaassa. Reitti kiertää Käsivarren erämaan upeimpien pahtajyrkänteiden ja kurujen kautta tuhannen metrin korkeiden tuntureiden syleilyssä. Vaelluksen aikana on mahdollista myös kiivetä pahtan tai tunturin huipulle katsomaan erämaata lintuperspektiivistä ja kokemaan ihmisen pienuus erämaan ja tuntureiden keskellä. 

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä).

SallaN JA OULANGAN KANSALLISPUISTOT

SALLAN TuNTURIKESKUS – HAUTAJÄRVI – RUKA

Tällä reitillä koet sekä Sallan kansallispuiston lumoavat maisemat sekä Karhunkierroksen.
Vaelluksen aloitamme Sallan tunturikeskuksesta, josta vaellamme kansallispuiston lävitse jatkaen UKK-reittiä pitkin Hautajärvelle ja Oulangan kansallispuistoon. Hautajärveltä kuljemme Karhunkierrosta pitkin Rukalle.

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä), joten pääset nauttimaan koko viikon luonnontarjoamista ihmeistä.

YHDISTELMÄ: VAELLUS, MELONTA JA PYÖRÄILY

SEIKKAILIJAN OULANKA

Tässä seikkailussa yhdistyvät kaikki parhaat tavat liikkua luonnossa! Vaella, melo kanootilla ja pyöräile – tätä voisi kutsua jopa Oulanka-triatloniksi!

Seikkailu kestää 3 päivää (2 yötä) ja reitin pituus on noin 90 kilometriä. Tässä pienryhmäseikkailussa vaellamme, melomme ja pyöräilemme läpi Oulangan Kansallispuiston aina Rukalle saakka.

YHDISTELMÄ: MELONTA JA VAELLUS

MATARANNIEMI – OULANKAJOKi – LUONTOKESKUS

Yhdistelmävaelluksellamme tarjoaa erilaisen tavan kokea Oulangan kansallispuiston helmet – Euroopan kauneimman melontareitin (Oulankajoen alapuolinen osuus) ja vaellus kansallispuiston harvemmin liikutulla alueella.

Yhdistelmävaelluksen kesto on 3 päivää (2 yötä), joista ensimmäinen päivä on varattu melontaan ja seuraavat päivät vaellukselle.

AIKATAULUT JA REITTIKUVAUS JULKAISTAAN PIAN