Kaamosvaellus, Käsivarren erämaa, Kilpisjärvi 29.12.2024-2.1.2025

90,00 440,00 

Taianomainen kaamosvaellus, Uusi vuosi erämaassa. Kutsuuko sinua Käsivarren erämaan avotunturit, ydintalven hiljainen nukkuva luonto ja kaamosajan taivaan värileikit? Tule mukaan viettämään Uutta vuotta erämaan hiljaisuuteen miljoonien tähtien alle kaamoshiihtovaellukselle. Jos olemme oikein onnekkaita, voimme päästä nauttimaan luonnon oman ilotulituksen revontulien muodossa.

Voit maksaa varauksen yhteydessä koko vaelluksen tai vain pelkän varausmaksun 90€.

Vaellus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 5. Ryhmän maksimikoko on 10.

Kuvaus

Tule mukaan kokemaan taianomainen kaamosvaellus Käsivarren erämaassa Kilpisjärvellä! Lapissa kaamos ei suinkaan tarkoita pelkkää synkkää pimeyttä. Parhaimmillaan kaamospäivä voi olla ihana sekoitus vaaleanpunaista, liilaa ja oranssia, jota taivas ja hanki loistaa kilpaa.

Kaamosvaelluksen kesto on 5 päivää (4 yötä) ja reitin pituus on noin 43 kilometriä. Päivämatkat 8-15 km.

Olemme maastossa 29.12.2024 - 2.1.2025.

Lähdemme hiihtovaellukselle Kilpisjärven luontokeskukselta, jossa kokoonnumme lähtöaamuna kello 9:30. Järjestämme vapaaehtoisen majoituksen vaellusta edeltäväksi ja jälkeiseksi yöksi. Majoitus on omakustanteinen ja hinta jakautuu osallistujamäärän mukaan.

Vaellus on keskivaikea. Joulu-tammikuussa erämaassa ei ole vielä tikuin merkittyä moottorikelkkauraa vaan pääsemme itse luomaan oman latumme ja hyödynnämme myös mahdollisia muiden retkeilijöiden ahkioiden jälkiä. Lumi on puurajan yläpuolella kantavaa, mutta mukavan pehmeää hiihtää.

Hiihtovaellus vaatii seikkailumieltä, karujen säiden ja pakkasen sietämistä sekä hiihtotaitoa pitkäkestoisesti. Pakkaslukemat voivat kiristyä jopa alle -30 asteeseen ja tuuli on avotunturissa usein navakka. Erämaassa liikutaan aina luonnon ehdoilla sääolosuhteita tarkkaillen ja niihin varautuen.

Hiihtovaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, luontoon uppoutumisen, itsensä voittamista, tuntemusta tuntureista, kokemusta talviretkeilystä myös telttaillen sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä.

Opastetulla vaelluksella pääset kulkemaan turvallisesti paikoissa, joissa harva käy. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella talviretkeilytaidoissa. Oppaalla on mukana inreach satelliittipaikannin, jolla tarkkailla säätä, karttaa sekä hädäntullen hälyttää apua.

Nukumme kaikki yöt tupien läheisyydessä, joten voit aina valita, nukutko tuvassa vai teltassa. Vaelluksen hintaan kuuluu jokaiselle ihanan lämmin talvimakuupussi, silkkipussi, talvialusta ja kuumavesipullo, joten kylmä ei tule nukkuessa. Telttapareittain jokaiselle talviteltta sekä bensakeitin, jos haluat kokata ulkona. On mahdollista myös nukkua teltassa yksin.

Meiltä voit myös vuokrata ahkion ja kauttamme varata vuokralle tunturisukset nousukarvoineen ja monoineen.

Opit vaelluksella kattavasti talvivaelluksen oppeja! Kerrothan, jos sinulla on joku tietty taito, jota haluat erityisesti harjoitella.

Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan! Kaamosaika on jotain ihan erityistä.

Vaelluksen kesto on 5 päivää (4 yötä) 43 km

Vaelluksen vaikeusaste 3/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 3/5

Päivämatkat 2/5

Maasto 4/5

Majoittautuminen 3/5

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta aamulla lähtö on tehokas. Järjestämme mökkimajoituksen vaellusta edeltävää ja seuraavaa yötä varten. Majoituksen hinta on omakustanteinen ja se jakautuu osallistujamäärän mukaan. (Noin 50-70€)

Hintaan sisältyy:

 • Eräoppaan opastus sekä tuki ja turva
 • Teltan, talvimakuupussin, talvimakuualustan ja bensakeittimen lainaus
 • Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
 • Erämaassa varaustupien maksut
 • Vastuuvakuutus
 • Kansallispuiston kävijämaksut

Lisämaksulla kauttamme:

 • Ahkion vuokraus 50€
 • Hiihtovälineiden vuokraus (Tunturisukset, sauvat, nousukarvat ja monot) 153€
 • Saunallinen kimppamökki vaellusta edeltävälle yölle sekä vaelluksen jälkeen. 50-70€/yö

Tarvitset mukaan:

 • Säähän sopivan lämpimän vaatetuksen
 • Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) - tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
 • Ruuat ja välipalat retkelle - voit ostaa myös meidän kauttamme retkiruokia
 • Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Käsivarren erämaa: kaamosVAELLUKSEN REITTIKUVAUS

Päivä 1
Luontokeskus - Saarijärvi 10 km

Kokoontuminen luontokeskuksen parkkipaikalle klo 9.30. Lähdemme hiihtämään noin kello 10.

Illalla majoitus valintasi mukaan tuvassa tai teltassa.

Päivä 2
Saarijärvi - Kuonjarjoki 8 km

Illalla majoitus valintasi mukaan tuvassa tai teltassa.

Päivä 3
Vietämme lepopäivän Uutta vuotta viettäen hyvää ruokaa laittaen.

Mahdollisuus lähteä päiväretkelle ilman ahkiota.

Illalla majoitus valintasi mukaan tuvassa tai teltassa.

Päivä 4
Kuonjarjoki - Termisjärvi 10 km

Illalla majoitus valintasi mukaan tuvassa tai teltassa.

Päivä 5
Termisjärvi - Kilpisjärvi 15 km

Mahdollisuus osallistua vaelluksen jälkeen yhteismajoitukseen.

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska kuljemme merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa. Tällä vaelluksella et kohtaa ruuhkaisia polkuja tai lukuisia kanssavaeltajia!

 

 

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (90 €)