Käsivarren erämaa: Käsivarren lumoava ruska -vaellus

0,00 450,00 

Käsivarren erämaan Lumoava Ruska -vaellus on sinulle, joka haluaisit päästä kokemaan erämaan kirkkaana leimuavan ruskan ja Suomen upeimmat maisemat rauhallisesti kulkien, nautiskellen ja valokuvaten sekä illan hämärtyessä mukavasti tuvan lämmössä majoittautuen. 

Lähtisitkö kokemaan käsivarren ruskan yhdessä meidän kanssamme?

Ruskavaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä).

Vaelluksen aikataulu on 8.9. – 14.9.2024. Lähtö Kilpisjärven luontokeskukselta.

Voit maksaa vaelluksesta varauksen yhteydessä vain varausmaksun (70 €). Varauksen vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiin laskun, joka erääntyy 30 päivää ennen vaelluksen alkua.

Vaelluksen hinta on 450 €. Tarvittaessa saat meiltä lainaan tarvitsemasi vaellusvarusteet.

Vaellus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4 henkilöä. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä

Kuvaus

Tarjolla vielä kaksi erikoispaikkaa, joissa neljä tupayötä ja kaksi telttayötä. Ilmoittaudu mukaan!

Käsivarren erämaan lumoava ruska -vaellus on sinulle, joka haluaisit päästä kokemaan erämaan kirkkaana leimuavan ruskan ja Suomen upeimmat maisemat rauhallisesti kulkien, nautiskellen ja valokuvaten sekä illan hämärtyessä mukavasti tuvan lämmössä majoittautuen. 

Vaelluksen päivämatkat ovat maltilliset 9-12 km/päivä kalottipolkua pitkin kulkien. Iltaisin on mahdollisuus lähteä lisäretkelle pikkurepun kanssa. Jokainen yö on mahdollista viettää tuvan kaminan lämmössä, joten sinun ei ole pakko kantaa mukanasi telttaa, makuualustaa eikä paksua makuupussia. Vaellus soveltuu myös aloittelijoille vaatien lähinnä seikkailumieltä ja sisua kohdata erämaan vaihtelevat syyssäät. Vaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, upeaan ruskaluontoon uppoutumisen, tuntemusta erämaan lajistosta ja tuntureista sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa. Lähtisitkö kokemaan käsivarren ruskan yhdessä meidän kanssamme?

Retken kesto on 7 päivää (6 yötä), 60 km

Vaelluksen vaikeusaste 2,7/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 4/5

Päivämatkat 2/5

Maasto 3/5

Majoittautuminen 2/5

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta ehdit varmasti vaellukselle mukaan. Järjestämme mökkimajoituksen vaellusta edeltävää ja seuraavaa yötä varten. Ilmoitathan varauksen yhteydessä, jos haluat liittyä seuraan vaellusta edeltäväksi tai seuraavaksi yöksi. Majoituksen hinta on 50 €  / yö / henkilö

Hintaan sisältyy:
– Opastus
– Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
– Yöpymiset varaustuvissa
– Vastuuvakuutus
– Kansallispuiston kävijämaksut

Tarvitset mukaan:
– Säähän sopivan vaatetuksen
– Hyvät maastossa kävelyyn soveltuvat kengät
– Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) – tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
– Ruuat ja välipalat retkelle – ennakkomateriaalimme tarjoaa vinkkejä ruokailuun retkellä
– Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Halutessasi saat meiltä vaellukselle lainaan kaikki tarvitsemasi varusteet. Katso lisää tarjolla olevista retkeilyvarusteistamme ja tarkempi esittely esimerkiksi  blogistamme, jossa esittelemme vaellusvarustepaketteihin kuuluvat retkeilyvarusteemme.

Käsivarren erämaa: LUMOAVA RUSKA -VAELLUKSEN reittikuvaus

Vaelluksen aloitamme Kilpisjärven luontokeskukselta, jonne myös päätämme vaelluksen.

Päivä 1
Luontokeskus – Saarijärvi 12 km

Lähtö yhdessä luontokeskuksen parkkipaikalta klo 9.30.

Vaelluksemme starttaa Tsahkaljärven ympäristöstä upeiden tunturikoivujen ruskan loisteessa kohti Saarijärveä. Polku on paikoin kivinen, mutta etenemme rauhalliseen tahtiin jättäen runsaasti aikaa myös valokuvaamiselle. Yöpyminen Saarijärven uudessa varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 2
Saarijärvi – Kuonjarjoki 9 km

Illalla mahdollisuus nousta Kalkkinipan tai Kahperusvaaran jyrkänteelle maisemia ihastelemaan. Yöpyminen Kuonjarjoen varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 3
Kuonjarjoki – Meekonlaakso 9 km

Kuljemme helppokulkuista polkua pitkin kohti upeaa jylhää Meekonlaaksoa ja sen kirkkaana loistavaa tunturikoivikkoa. Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 5 km lisäretki erikoisesta muodostaan tunnetulle Saivaaralle laakson maisemia ja pahtoja ihastelemaan. Yöpyminen Meekon varaustuvassa tai teltassa. 

Päivä 4
Lepopäivä/päiväreppuretkeilyä.

Tämän päivän aikana sinun on mahdollisuus jäädä Meekonlaaksoon nauttimaan hitaasta päivästä rauhoittuen tai osallistua kevyillä varusteilla päiväretkelle upealle vesiputoukselle Pihtsuskönkäälle, Saivaaralle tai Meekonpahtan päälle. Varusteet saavat jäädä tuvalle.Yöpyminen Meekon varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 5
Meekonlaakso – Kuonjarjoki 9 km

Jätämme hyvästit upealle Meekonlaaksolle ja palaamme takaisin samaa reittiä Kuonjarjoelle. Iltaretkimahdollisuuksina Kalkkinippa tai Kahperusvaara. Yöpyminen Kuonjarjoen varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 6
Kuonjarjoki – Saarijärvi 9 km

Jos kelit ovat hyvät ja ryhmältä löytyy innostusta, on matkan varrella mahdollisuus nousta Tuulihuippujen huipulle maisemia ihastelemaan. Yöpyminen Saarijärven uudessa varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 7
Saarijärvi – luontokeskus 12 km

Palaamme takaisin Kilpisjärven tunturikoivikon loisteeseen. Illalla mökkimajoitus, hyvää ruokaa, saunomista ja yhdessä oloa

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska kuljemme merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa. Tällä vaelluksella et kohtaa ruuhkaisia polkuja tai lukuisia kanssavaeltajia!

 

Käsivarren erämaa-alue

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (90 €)