KÄSIVARREN LUMOAVA RUSKA

Käsivarren lumoava ruska -vaellus on sinulle, joka haluaisit päästä kokemaan erämaan kirkkaana leimuavan ruskan ja Suomen upeimmat maisemat!

KESTO JA PITUUS

RYHMÄ TÄYNNÄ! Voit halutessasi ilmoittautua jonoon.

Vaelluksen kesto on 7 päivää (6 yötä) ja reitin pituus on noin 60 kilometriä.

Vaelluksen aikataulu: 8.9. - 14.9.2024.

Vaellukselle lähdemme Kilpisjärven luontokeskukselta, jossa kokoonnumme lähtöaamuna kello 9:30. Järjestämme vapaaehtoisen majoituksen vaellusta edeltäväksi ja seuraavaksi yöksi.

Vaelluksen päivämatkat ovat maltilliset 9-12 km/päivä kalottipolkua pitkin kulkien. Iltaisin on mahdollisuus lähteä lisäretkelle pikkurepun kanssa. Jokainen yö on mahdollista viettää tuvan kamiinan lämmössä, joten sinun ei ole pakko kantaa mukanasi telttaa, makuualustaa eikä paksua makuupussia. Vaellus soveltuu myös aloittelijoille vaatien lähinnä seikkailumieltä ja sisua kohdata erämaan vaihtelevat syyssäät. Vaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, upeaan ruskaluontoon uppoutumisen, tuntemusta erämaan lajistosta ja tuntureista sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa. Lähtisitkö kokemaan käsivarren ruskan yhdessä meidän kanssamme?

Vaelluksen aikana nukutaan varaustuvissa tai halutessasi teltassa.

Vaelluksen vaikeusaste 2,7/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 4/5

Päivämatkat 2/5

Maasto 3/5

Majoittautuminen 2/5

Vaelluksen alustava aikataulutus

Luontokeskus - Saarijärvi 12 km

Lähtö yhdessä luontokeskuksen parkkipaikalta klo 9.30.

Vaelluksemme starttaa Tsahkaljärven ympäristöstä upeiden tunturikoivujen ruskan loisteessa kohti Saarijärveä. Polku on paikoin kivinen, mutta etenemme rauhalliseen tahtiin jättäen runsaasti aikaa myös valokuvaamiselle.

Yöpyminen Saarijärven uudessa varaustuvassa tai teltassa.

Saarijärvi - Kuonjarjoki 9 km

Illalla mahdollisuus nousta Kalkkinipan tai Kahperusvaaran jyrkänteelle maisemia ihastelemaan. 

Yöpyminen Kuonjarjoen varaustuvassa tai teltassa.

Kuonjarjoki - Meekonlaakso 9 km

Kuljemme helppokulkuista polkua pitkin kohti upeaa jylhää Meekonlaaksoa ja sen kirkkaana loistavaa tunturikoivikkoa. Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 5 km lisäretki erikoisesta muodostaan tunnetulle Saivaaralle laakson maisemia ja pahtoja ihastelemaan.

Yöpyminen Meekon varaustuvassa tai teltassa.

Lepopäivä/päiväreppuretkeilyä.

Tämän päivän aikana sinun on mahdollisuus jäädä Meekonlaaksoon nauttimaan hitaasta päivästä rauhoittuen tai osallistua kevyillä varusteilla päiväretkelle upealle vesiputoukselle Pihtsuskönkäälle, Saivaaralle tai Meekonpahtan päälle. Varusteet saavat jäädä tuvalle.

Yöpyminen Meekon varaustuvassa tai teltassa.

Meekonlaakso - Kuonjarjoki 9 km

Jätämme hyvästit upealle Meekonlaaksolle ja palaamme takaisin samaa reittiä Kuonjarjoelle. Iltaretkimahdollisuuksina Kalkkinippa tai Kahperusvaara.

Yöpyminen Kuonjarjoen varaustuvassa tai teltassa.

Kuonjarjoki - Saarijärvi 9 km

Jos kelit ovat hyvät ja ryhmältä löytyy innostusta, on matkan varrella mahdollisuus nousta Tuulihuippujen huipulle maisemia ihastelemaan.

Yöpyminen Saarijärven uudessa varaustuvassa tai teltassa.

Saarijärvi - luontokeskus 12 km

Palaamme takaisin Kilpisjärven tunturikoivikon loisteeseen.

Illalla mökkimajoitus, hyvää ruokaa, saunomista ja yhdessä oloa (vapaaehtoinen mökkimajoitus - 50 € / hlö).

OPAS

Oppaana Satu Latvala, @huipuilla

"Rakastan luontoa sen kaikissa upeissa muodoissa, mutta eniten sieluni ja jalkani vetävät kohti tuntureita. Mitä korkeammille, sitä parempi! Vaeltamisessa eniten houkuttaa se, miten koko muu maailma unohtuu ja aistit ja ajatukset ovat läsnä vain siinä hetkessä, luonnon ympäröimänä, perusasioiden äärellä.

Suomesta löytyy paljon toinen toistaan upeampia paikkoja, mutta juuri Käsivarren erämaa on vienyt sydämeni sen kauniilla laaksoilla ja jylhillä tuntureilla. Siellä tuntuu kuin olisin kotona.

Vaellukseni kiertää paikoissa, jotka haluaisin näyttää ihan jokaiselle luontorakkaalle ihmiselle. Ne jylhät maisemat saa kerta toisensa jälkeen sanattomaksi!"

Yhteydenottolomake

Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.

Jätä yhteydenottopyyntö