Käsivarren erämaa: Käsivarren Parhaat Pahtat -hiihtovaellus

70,00 450,00 

Käsivarren Parhaat Pahtat hiihtovaellus on sinulle, joka haluaisit kokea jylhän tunturimaiseman talven valkoiseen vaippaan pukeutuen. Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan! Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä hiihtäen.

Vaelluksen kesto on 6 päivää (5 yötä).

Vaelluksen aikataulu on 26.3. – 31.3.2024

Voit maksaa vaelluksesta varauksen yhteydessä vain varausmaksun (70 €). Varauksen vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiin laskun, joka erääntyy 30 päivää ennen vaelluksen alkua.

Vaelluksen hinta on 450 €. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä tarvitsemasi vaellusvarusteet (ahkion, teltan, makuupussit jne.).

Vaellus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4 henkilöä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä

Kuvaus

Käsivarren erämaan Parhaat Pahtat  -hiihtovaellus on sinulle, joka haluaisit kokea jylhän tunturimaiseman talven valkoiseen vaippaan pukeutuen. Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan! Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä hiihtäen.

Vaellus on keskivaikea ja sisältää kelkkauran lisäksi myös koskemattomassa hangessa hiihtoa omaa latua tehden. Vaellus vaatii seikkailumieltä, karujen säiden ja pakkasen sietämistä sekä hiihtotaitoa pitkäkestoisesti. Hiihtovaellus antaa parhaimmillaan irtaantumisen arjesta, pään tyhjentämisen, luontoon uppoutumisen, tuntemusta tuntureista, kokemusta talviretkeilystä myös telttaillen sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja hupaisia hetkiä. Oppaan johdolla saat kulkea turvallisesti paikoissa, joissa harva käy. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa. Nukkumista sekä tuvan lämmössä että talviteltassa. Kaikki yöt tupien pihassa, joten lämmittelymahdollisuus on tarjolla kaikkina iltoina.

Retken kesto on 6 päivää (5 yötä) ja 75 km

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta ehdit varmasti vaellukselle mukaan. Järjestämme mökkimajoituksen vaellusta edeltävää ja seuraavaa yötä varten. Ilmoitathan varauksen yhteydessä, jos haluat liittyä seuraan vaellusta edeltäväksi tai seuraavaksi yöksi. Majoituksen hinta on 50 €  / yö / henkilö

Hintaan sisältyy:

 • Opastus
 • Teltan, talvimakuupussin, talvimakuualustan ja keittimen lainaus
 • Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
 • Yöpymiset alla olevan ohjelman mukaisesti
 • Vastuuvakuutus
 • Kansallispuiston kävijämaksut

Lisämaksulla kauttamme:

 • Ahkion vuokraus 50€
 • Hiihtovälineiden vuokraus (Tunturisukset, sauvat, nousukarvat ja monot) 140€
 • Saunallinen kimppamökki vaellusta edeltävälle yölle sekä vaelluksen jälkeen. 50€/yö

Tarvitset mukaan:

 • Säähän sopivan vaatetuksen
 • Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) – tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
 • Ruuat ja välipalat retkelle – ennakkomateriaalimme tarjoaa vinkkejä ruokailuun retkellä
 • Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Käsivarren erämaa: PARHAAT PAHTAT -HIIHTOVAELLUKSEN REITTIKUVAUS

Vaelluksen aloitamme Kilpisjärven luontokeskukselta, jonne myös päätämme vaelluksen.

Päivä 1
Luontokeskus – Termisjärvi 15 km

Lähtö vaellukselle luontokeskuksen parkkipaikalta klo 9.30.

Hiihdämme kelkkauraa pitkin kohti upeasti avautuvaa Termislaaksoa ja Termisvaaran pahtaa. Majoitus  Termisjärven varaustuvassa tai jos haluat, voit yöpyä myös teltassa.

Päivä 2
Termisjärvi – Kuonjarjoki 9 km

Aloitamme hiihtopäivämme hiihtämällä Salmikurun läpi omaa latua tehden. Liitymme kelkkauralle puolivälissä reittiä. Illalla mahdollisuus tehdä lumikenkäretki Kahperusvaaran huipulle. Majoitus Kuonjarjoen varaustuvassa tai halutessasi teltassa.

Päivä 3
Kuonjarjoki – Meekonlaakso 10 km

Tänään nautimme helppokulkuisesta moottorikelkkaurasta kohti jylhän upeaa Meekonlaaksoa ja sen jyrkkiä pahtoja. Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 5 km lisäkoukkaus Saivaaran huipulle upeaa laaksoa ihastelemaan. Majoittuminen Meekon varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 4
Meekonlaakso – Lossujärvi 15 km

Lähdemme hiihtämään omaa latua tehden Urtaslaakson upeiden pahtatuntureiden välistä kohti Lossujärven tupaa. Tuvassa mahdollisuus kuivatella kamppeita, mutta majoittuminen teltoissa. 

Päivä 5
Lossujärvi – Saarijärvi 17 km

Hiihdämme tuntureiden välistä reittiä, jota kesävaelluksellamme ei pääse näkemään rakkakivikon vuoksi. Nyt pääsemme näkemään tämän osan erämaasta kevyesti hangen päällä hiihdellen. Majoitus Saarijärven varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 6
Saarijärvi – luontokeskus 11 km 

Palaamme luontokeskukselle kevyesti kelkkaurasta nauttien. Illalla mökkeilyä, hyvää ruokaa, saunomista ja yhdessäoloa, jos olet varannut vapaaehtoisen majoituksen vaelluksen jälkeiselle yölle.

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska kuljemme merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa. Tällä vaelluksella et kohtaa ruuhkaisia polkuja tai lukuisia kanssavaeltajia!

 

Käsivarren erämaa-alue

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (70 €)