Käsivarren erämaa: Käsivarren Parhaat Pahtat hiihtovaellus 14.4.-19.4.2025

90,00 490,00 

Käsivarren Parhaat Pahtat hiihtovaellus on sinulle, joka haluaisit kokea jylhän tunturimaiseman talven valkoiseen vaippaan pukeutuen.

Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan!

Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä hiihtäen.

Vaelluksen kesto on 6 päivää (5 yötä).

Vaelluksen aikataulu on 14.-19.4.2025

Voit maksaa vaelluksesta varauksen yhteydessä vain varausmaksun (90 €). Varauksen vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiin laskun, joka erääntyy 30 päivää ennen vaelluksen alkua.

Vaelluksen hinta on 490 €. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä tarvitsemasi vaellusvarusteet (ahkion, teltan, makuupussit jne.).

Vaellus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4 henkilöä. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä.

Kuvaus

Käsivarren erämaan Parhaat Pahtat  -hiihtovaellus on sinulle, joka haluaisit kokea jylhän tunturimaiseman talven valkoiseen vaippaan pukeutuen.

Vaikka olisit jo käynyt käsivarren erämaassa kesällä, talvimaisemat antaa jotain täysin uutta ja vie sydämen mukanaan!

Käsivarren erämaassa komeilee Suomen suurimmat ja jylhimmät yli tuhannen metrin tunturit. Koko reitti kulkee upeissa maisemissa laaksoissa tunturien ja jyrkkien pahtojen syleilyssä hiihtäen.

Vaellus on keskivaikea ja sisältää kelkkauran lisäksi myös koskemattomassa hangessa hiihtoa omaa latua tehden. Vaellus vaatii seikkailumieltä, karujen säiden ja pakkasen sietämistä sekä pitkäkestoista kuntoa, että jaksaa hiihtää pitkiä päiviä säässä kuin säässä.

Hiihtovaellus antaa parhaimmillaan irtaantumista arjesta, pään tyhjentämistä, luontoon uppoutumista, tuntemusta tuntureista, kokemusta talviretkeilystä myös telttaillen sekä mahdollisesti uusia ystäviä ja ikimuistoisia hetkiä. 

Oppaan johdolla saat kulkea turvallisesti paikoissa, joissa harva käy. Opas auttaa sinua vaellukseen valmistautumisessa sekä vaelluksella käytännön asioissa. Saat ennen vaellusta info-kirjeen, joka sisältää lisätietoja vaelluksesta, pakkauslistan ja ruokavinkkejä. Vaellusta ennen tapaamme koko porukalla teams-kokouksessa, jossa käymme läpi reittiä, valmistautumista ja heränneitä kysymyksiä.

Vaelluksen aikana nukutaan 1-2 yötä teltassa ja muina öinä sinun on mahdollista valita nukutko teltassa vai tuvassa. Tupamaksut sisältyvät hintaan. Telttayötä varten saat meiltä lainaan lämpimän talvimakuupussin, talvimakuualustan, silkkipussin, kuumavesipullon ja muita tarpeellisia tarvikkeita.

Retken kesto on 6 päivää (5 yötä) ja 80 km

Vaelluksen vaikeusaste 3/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:

Vaelluksen kesto 3/5

Päivämatkat 3/5

Maasto 3/5

Majoittautuminen 3/5

Vaelluksen alku- ja loppupiste: Kilpisjärven luontokeskus. Suosittelemme saapumaan Kilpisjärvelle vaellusta edeltävänä päivänä, jotta aamun aikataulu ei viivästyisi. Järjestämme mökkimajoituksen vaellusta edeltävää ja seuraavaa yötä varten. Majoitus on omakustanteinen ja hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. (noin 50-70€)

Hintaan sisältyy:

 • Opastus
 • Teltan, talvimakuupussin, talvimakuualustan ja keittimen lainaus
 • Kattava ennakkopaketti vaellukselle valmistautumiseen (sisältäen mm. turvallisuussuunnitelman ja varustelistan)
 • Varaustupamaksut
 • Vastuuvakuutus
 • Kansallispuiston kävijämaksut

Lisämaksulla kauttamme:

 • Ahkion vuokraus 50€
 • Hiihtovälineiden vuokraus (Tunturisukset, sauvat, nousukarvat ja monot) 153€
 • Saunallinen kimppamökki vaellusta edeltävälle yölle sekä vaelluksen jälkeen. 50-70€/yö (hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan)

Tarvitset mukaan:

 • Säähän sopivan lämpimän vaatetuksen
 • Henkilökohtaiset varusteet (hygienia, ensiapu, vaatteet jne) - tarkempi listaus tarvittavista varusteista toimitetaan ennakkopaketin mukana
 • Ruuat ja välipalat retkelle - ennakkomateriaalimme tarjoaa vinkkejä ruokailuun retkellä. Voit myös ostaa retkiruuat meidän kauttamme.
 • Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Käsivarren erämaa: PARHAAT PAHTAT -HIIHTOVAELLUKSEN REITTIKUVAUS

Vaelluksen aloitamme Kilpisjärven luontokeskukselta, jonne myös päätämme vaelluksen. Voit jättää autosi luontokeskuksen parkkipaikalle. Jos olet saapunut paikalle julkisilla, voit jättää ylimääräiset tavarat oppaan autoon. Kilpisjärvelle saavut oman auton lisäksi bussilla Rovaniemeltä tai Kolarista.

Päivä 1
Luontokeskus - Termisjärvi 15 km

Kokoontuminen lähtöpäivänä  luontokeskuksen parkkipaikalla klo 9.30. 

Hiihdämme kelkkauraa pitkin kohti upeasti avautuvaa Termislaaksoa ja Termisvaaran pahtaa. Lounas ruokatermareista matkan varrella. 

Majoitus  Termisjärven varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 2
Termisjärvi - Kuonjarjoki 10-15 km

Hiihtoa omalla ladulla kelkkaurien ulkopuolella. Reitti määräytyy lumi- ja säätilanteen mukaan paikan päällä.

Majoitus Kuonjarjoen varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 3
Kuonjarjoki - Meekonlaakso 10 km

Tänään nautimme helppokulkuisesta moottorikelkkaurasta kohti jylhän upeaa Meekonlaaksoa ja sen jyrkkiä pahtoja. Oppaan lempparimaisemia koko Suomessa! Matkan varrella on mahdollisuus tehdä 4 km lisäkoukkaus Saivaaralle upeaa laaksoa ihastelemaan. Saivaaran huipun huiputus vain, jos lumitilanne on turvallinen. Myös juurelta on upeat maisemat!

Majoittuminen Meekon varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 4
Meekonlaakso - Lossujärvi 17 km

Lähdemme hiihtämään omaa latua tehden Urtaslaakson upeiden pahtatuntureiden välistä kohti Lossujärven tupaa. Matkan varrella vierailemme ja lounastamme yhdessä erämaan vanhimmista autiotuvista Urtas Hotellissa.

Kaikilla majoittuminen teltoissa. Keitämme ruuat ja vedet bensakeittimillä Lossujärven tuvan pihapiirissä. Kovalla pakkasella mahdollisuus käydä lämmittelemässä tuvassa ennen telttaan ja makuupussiin kääriytymistä.

Päivä 5
Lossujärvi - Saarijärvi 20 km

Hiihdämme tuntureiden välistä ylänköreittiä, jota kesävaelluksellamme ei pääse näkemään rakkakivikon vuoksi. Nyt pääsemme näkemään tämän osan erämaasta hangen päällä hiihdellen. 

Majoitus Saarijärven varaustuvassa tai teltassa.

Päivä 6
Saarijärvi - luontokeskus 10 km 

Viimeisenä päivänä palaamme luontokeskukselle kevyesti kelkkaurasta nauttien. Illalla mökkeilyä, hyvää ruokaa, saunomista ja yhdessäoloa, jos olet varannut vapaaehtoisen majoituksen vaelluksen jälkeiselle yölle.

Lue lisää Käsivarren erämaa-alueesta täältä. Huomaathan, että linkin sivustolla ei ole kuvausta reitistä, koska reitti kulkee osittain merkittyjen reittien ulkopuolella. Tämä reitti on itse suunniteltu ja tarkoituksena on tarjota Käsivarren erämaa-alueen parhaat nähtävyydet, joista voit nauttia luonnon rauhassa.

 

 

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Käsivarren erämaa hiihtovaellus

Lisätiedot

Maksutapa

Maksan koko varauksen, Maksan vain varausmaksun (90 €)