Keitä me olemme?

Haluamme tuota Suomen lumoavan luonnon kaikkien ihmisten saataville. Haluamme tarjota helpon ja turvallisen tavan päästä kokemaan rauhoittavia ja energisoivia luontoelämyksiä.

Ilman kokemusta vaelluksille

Et tarvitse vaelluskokemusta osallistuaksesi vaelluksillemme, et edes retkeilyvälineitä - kunhan sinulla on vain sopivat jalkineet, niin muut varusteet saat meiltä vaelluksellemme

Pääosa vaelluksistamme on kansallispuistojen merkityillä reiteillä, mutta ohjelmassamme on myös kohteita, joissa harvemmin vaeltajat liikkuvat.


OULANGAN TAIKAN YDINTIIMI

TOMMI KALLBERG (@GUIDETOMMI) - Pääopas, perustaja

Olen vaeltanut useissa eri kohteissa Suomessa ja arktisilla alueilla ulkomailla. Touhuan kaikkien yrityksen tehtävien parissa - oppaana vaelluksilla ja päiväretkillä - liikutaanpa sitten suksilla, lumikengillä, kävellen tai meloen.

JUSSI LÄHDESMÄKI (@JUSSILAHDESMAKI) - KALASTUSOPAS, osakas

Olen kokenut perhokalastaja ja tehnyt harrastuksestani itselleni ammatin. Kuusamon virtavesillä olen kalastanut vuodesta 1998 lähtien ja erikoistunut harjuksen ja suurtaimenen kalastukseen. Yrityksessä toimin oppaana ja kouluttajana kalastukseen liittyvissä palveluissamme.

SATU LATVALA (@huipuilla) - vaellusopas, osakas

Olen kokenut vaeltaja ja rakastan luontoa sen kaikissa muodoissa. Olen huiputtanut kaikki Suomen yli tuhannen metrin huiput vaeltaessani Käsivarren erämaassa. Yrityksessä toimin vaellusoppaana Lapin alueen vaelluksilla.

Toimintaamme ohjaa kestävä retkeily luonnossa

Olemme Metsähallituksen yhteistyökumppani ja toteutamme Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessamme kansallispuistoissa. Noudatamme retkietikettiä Metsähallitukselle kansallispuiston käyttömaksun kaikkien retkillemme osallistuvien osalta.

Tuemme myös Kuusamon ainutlaatuisen luonnonsuojelua Pro Kuusamo -yhdistyksen kautta lahjoittamalla osan tuotoistamme yhdistykselle. Voit lukea haastattelumme Pro Kuusamo lehdestä (sivu 7)

Lisäksi noudatamme vaelluksillamme Leave no Trace -järjestön perusperiatteita, joilla pyritään minimoimaan vaelluksen ympäristövaikutukset

  1. Liiku ja leiriydy kulutusta kestävissä paikoissa
  2. Suunnittele ja valmistaudu
  3. Hävitä jätteet asianmukaisesti
  4. Älä poimi mitään mukaasi
  5. Minimoi leiritulen vaikutukset
  6. Suhtaudu kunnioittavasti villieläimiin ja kasveihin
  7. Ota toiset luonnossaliikkujat huomioon

YHTEISTYÖTAHOT