KARHUNKIERROS TÄYSI

Tällä kiireettömällä opastetulla vaelluksella koet koko Karhunkierroksen kaikessa kauneudessaan ja lumoudut toinen toistaan henkeäsalpaavammista maisemista!

KESTO JA PITUUS

Vaellus kestää 5 päivää (4 yötä) ja se on 82 kilometriä pitkä. Tällä opastetulla vaelluksella kuljemme koko reitin Hautajärven luontokeskukselta Rukalle.

Vaelluksen vaikeusaste 3/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:
Vaelluksen kesto 3/5
Päivämatkat 3/5
Maasto 3/5
Majoittautuminen 4/5

Vaellusta edeltävänä iltana kokoonnumme ja yövymme yhdessä Basecamp Oulangan tiloissa (Myllykoskentie 30, Kuusamo). Voit jättää autosi lähdön majoituspaikkaan ja saat kuljetuksen vaelluksen jälkeen takaisin. Vaihtoehtoisesti saat kuljetuksen Rukalta majoituspaikkaan ennen vaellusta.

Illan aikana käymme varusteet läpi, pakkaamme rinkat ja käymme vielä tarkemmin vaelluksen kulun läpi tärkeitä turvallisuusasioita unohtamatta. Aamulla nautimme ravitsevan aamupalan, täytämme termokset kahvilla ja valmistaudumme päivään.

Aamiaisen jälkeen meillä on kuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen, Hautajärven luontokeskukseen, josta pääsemme nauttimaan Oulangan kansallispuiston elämyksistä!

Karhunkierros opastetut vaellukset

Vaelluksen alustava aikataulutus

Aamu alkaa aamupalalla, jonka jälkeen meille on kuljetus Hautajärven luontokeskukselle. Päivän aikana vaellamme noin 13 kilometriä Vasaojan taukopaikalle.

Syömme lounaan Perttumakosken laavulla. Päivän aikana ylitämme Koutajoen usemman kerran, muun muassa riippusiltaa pitkin. Vaellamme Savinajoen rantaa ja näemme Rupakiven, joka on Suomen suurimpia jokiraukkeja.

Poikkeamme reitiltä myös katsomaan läheisiä nähtävyyksiä

Leiriydymme Vasajoen taukopaikan läheisyyteen.

Aamupalan jälkeen lähdemme kulkemaan kohti Merenojan taukopaikka, johon päivän päätteeksi pystytämme seuraavan leirimme. Etenemme päivän aikana noin 19 kilometriä.

Aamupäivällä ylitämme Oulankajoen riippusiltaa pitkin, etenemme harjumaisemassa, ylitämme pieniä puroja ja saavumme Taivalkönkäälle, josta on lumoava näköala Oulankajoelle. Ylitämme päivän aikana joen myös muita riippusiltoja pitkin. Lounastauon pidämme Runsulammella.

Lounastauon jälkeen patikoimme Oulangan leirintäalueen kautta Oulangan luontokeskukselle. Tämän jälkeen on vuorossa Kiutaköngäs, joka on noin 200 metriä pitkä koskien ja vesiputousten muodostama henkeäsalpaava kokemus.

Lumoavan Kiutakönkään muistot siivittävät päivän viimeiset kilometrit Merenojan taukopaikalle, johon leiriydymme.

Kolmantena päivänä patikoimme noin 17 kilometriä ja päivämme päättyy Ylikodan taukopaikalle.

Aamulla keräämme leirin kasaan ja aloitamme päivän patikoinnin Oulanka-oen rantatörmällä. Pääsemme ihailemaan huikeita näkymiä hitaasti soljuvalle Oulankajoelle ja sen uljaisiin törmiin.

Ohitamme Kulmakkopuron ja patikoimme Kulmakkovaaraa pitkin Jussinkämpälle jossa pidämme päivän lounastauon.

Jussinkämpältä jatkamme vaihtelevissa maisemissa Ylikodan taukopaikalle, jonne leiriydymme. Taukopaikka sijaitsee Kitkajoen rannassa aivan Pähkänänkallion vieressä. Illalla voimme ihailla jylhää Pähkänänkalliota ja syyskesän viimeisillä vaelluksilla, alueen rauhoitusajan päätyttyä (15.8 alkaen), voimme tehdä iltaretken Pähkänänkalliolle. alkaen).

Neljäntenä päivänä vaellamme noin 18 kilometriä. Illan leiripaikkamme on kaunis Porontimajoen autiotupa ja taukopaikka.

Aloitamme päivän patikoimalla Kitkajoen vartta, jonka jälkeen kuljemme hetken matkaa hieman kauempana joesta. Saavumme Harrisuvannolle ja ylitämme joen riippusiltaa pitkin. Kuljemme Kitkajoen törmällä ja Kitkajoki on näkyvissä lähes koko ajan kunnes saavumme lounaspaikalle Siilastuvalle Jyrävän putouksen läheisyyteen

Lounaan jälkeen jatkamme helppoa reittiä muun muassa Jyrävälle ja Aallokkokoskelle. Jätämme Oulangan kansallispuiston taaksemme ja jatkamme Porontimajoen autiotuvalle, jonne leiriydymme. Leirissä valmistaudumme viimeisen päivän koitokseen, joka on ehdottomasti vaelluspäivistämme vaativin.

Vaelluksen viimeisen päivän reitillä on useita raskaita nousuja. Toki jokainen nousu palkitsee huikeilla ja lumoavilla näköaloilla Kuusamon jylhään luontoon. Patikoimme päivän aikana noin 16 kilometriä ja vaelluksemme päättyy Rukalle.

Aloitamme päivän helppokulkuisessa maastossa. Levähdämme Iso-Kuikkalammen laavulla ennen kuin nousemme Iso-Kumpuvaarella ja Konttaiselle.

Konttaisella pidämme jälleen taukoa ja ihailemme jylhiä maisemia kalliojyrkänteellä ennen kuin jatkamme kuin laskeudumme Konttaisen parkkipaikalle ja aloitamme raskaan nousun kohti Valtavaaraa.

Suolammen taukopaikalla pidämme lounastauon ja ehdimme hengähtää ennen viimeistä nousua Valtavaaralle. Vaaran huipun päivätuvan luona ihailemme maisemia kunnes lähdemme laskeutumaan kohti Rukaa, joka onkin vaelluksen päätepiste.

Rukalla pidämme vielä yhteenvetotilaisuuden patikointipäivien kokemuksista ennen kuin päätämme vaelluksen.

OPAS

Vaelluksen oppaana toimii Tommi Kallberg – Oulangan Taika Oy:n perustaja ja kokenut arktisten alueiden vaeltaja sekä Karhunkierroksen kävijä

Yhteydenottolomake

Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.

Jätä yhteydenottopyyntö