KARHUNKIERROS NOPEA

Tällä opastetulla vaelluksella koet kolmessa päivässä koko Karhunkierroksen helmet. Vaatimuksena on hyvä peruskunto, jotta pystyt kävelemään n. 25-30 kilometriä päivässä. Vaellusta helpottaaksemme kannamme kevyitä reppuja ja yövymme valmiissa majoituksissa. Huoltoautomme kuljettaa myös varusteet majoitusten välillä.

KESTO JA PITUUS

Vaellus kestää kolme päivää (kaksi yötä) ja reitti on 72 kilometriä. Tällä opastetulla vaelluksella vaellamme koko reitin Ristikallion lähtöpaikalta Rukalle.

Vaelluksen vaikeusaste 3/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:
Vaelluksen kesto 2/5
Päivämatkat 5/5
Maasto 3/5
Majoittautuminen 1/5

Vaellusta edeltävänä iltana kokoonnumme ja yövymme yhdessä Basecamp Oulangassa (Myllykoskentie 30, Kuusamo). Voit jättää autosi lähdön majoituspaikkaan ja saat vaelluksen jälkeen kuljetuksen takaisin. Vaihtoehtoisesti saat kuljetuksen Rukalta majoituspaikkaan ennen vaellusta.

Illan aikana käymme varusteet läpi, pakkaamme reput ja käymme vielä tarkemmin vaelluksen kulun läpi – tärkeitä turvallisuusasioita unohtamatta. Tällä vaelluksella hyvä valmistautuminen ja lepo ovat erityisen tärkeitä. Aamulla nautimme ravitsevan aamupalan, täytämme termokset kahvilla ja valmistaudumme päivään.

Aamiaisen jälkeen meitä odottaa kuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen, josta pääsemme nauttimaan Oulangan kansallispuiston elämyksistä!

Karhunkierros opastetut vaellukset

Vaelluksen alustava aikataulutus

Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan vaellukselle Ristikallion lähtöpaikalta, jonne meillä on kuljetus. Ensimmäisenä päivänä patikoimme 18 kilometriä.

Päivällä syömme lounaan Taivalkönkään taukopaikalla.

Päätepisteenä on Oulangan leirintäalue, jossa majoitumme leirintäalueella mökeissä.

Leirintäalueelta lähdemme ajoissa aamulla liikkeelle kohti päivän seuraavaa majoitusta Juumassa. Matkaa päivän aikana kertyy yhteensä 31 kilometriä, joten vaellettujen kilometrin osalta tämä päivä on pisin.

Kuljemme Oulangan Luontokeskukselle, jonka jälkeen on vuorossa Kiutaköngäs, joka on noin 200 metriä pitkä koskien ja vesiputousten muodostama henkeäsalpaava kokemus.

Etenemme pitkin Oulankajoen rantatörmää. Pääsemme ihailemaan huikeita näkymiä hitaasti soljuvalle Oulankajoelle ja sen hiekkatörmille. Ohitamme Kulmakkopuron ja patikoimme Kulmakkovaaraa pitkin Jussinkämpälle, jossa pidämme lounastauon.

Lounaan jälkeen vaellamme kohti Kitkajoen rantaa ja etenemme Kitkajoen laaksossa. Ihailemme matkalla Pähkänänkalliota. Noustuamme Kitkajoen laaksosta jatkamme kohti Harrisuvantoa, jossa pidämme iltapäivätauon.

Päivän päätteeksi kuljemme Jyrävän putoukselle, josta Aallokkokosken ja Myllykosken kautta saavumme Juumaan, jossa majoitumme toiseksi yöksi.

Syömme illallista, huollamme itsemme ja lepäämme vaelluksen viimeistä päivää varten.

Kolmantena päivänä suuntamme on Ruka, jonne on noin 23 kilometriä. Päivä on raskas erityisesti loppumatkan nousujen vuoksi.

Aluksi vaellamme helppokulkuista maastoa kohti Porotimajoen autiokämppää, josta jatkamme Iso-Kuikkalammen laavulle lounaalle. Lounaan jälkeen alkaa päivän nousuosuus ensin Iso-Kumpuvaaralle, josta matkamme jatkuu Konttaisen kautta kohti Valtavaaraa.

Valtavaaralta jatkamme vielä viimeisen pätkän kohti Rukaa, jossa nautimme yhteisen aterian. Kertaamme vaelluksen kokemukset ja voimme onnitella itseämme – ja toisiamme – suorituksistamme raskaalla, mutta antoisalla vaelluksellamme.

Ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Tommi Kallberg – Oulangan Taika Oy:n perustaja ja kokenut arktisten alueiden vaeltaja sekä Karhunkierroksen kävijä

Yhteydenottolomake

Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.

Jätä yhteydenottopyyntö