KARHUNKIERROS MINI

Tällä opastetulla vaelluksella koet Karhunkierroksen parhaat maisemat tiiviissä paketissa

KESTO JA PITUUS

Vaellus kestää 3 päivää (2 yötä) ja reitin pituus on noin 50 kilometriä. Tällä opastetulla vaelluksella patikoimme reitin Ristikallion lähtöpaikalta Juumaan.

Vaelluksen vaikeusaste 3/5
Keskiarvo muodostuu seuraavista tekijöistä:
Vaelluksen kesto 2/5
Päivämatkat 3/5
Maasto 2/5
Majoittautuminen 4/5

Vaellusta edeltävänä iltana kokoonnumme ja yövymme yhdessä Basecamp Oulangassa (Myllykoskentie 30, Kuusamo). Voit jättää autosi lähdön majoituspaikkaan ja saat vaelluksen jälkeen kuljetuksen takaisin. Vaihtoehtoisesti saat kuljetuksen Rukalta majoituspaikkaan ennen vaellusta. Voit kysyä myös kuljetusta Rukalta majoituspaikkaan ja vaelluksen jälkeen Juumasta Rukalle.

Illan aikana käymme varusteet läpi, pakkaamme rinkat ja käymme vielä tarkemmin vaelluksen kulun läpi - tärkeitä turvallisuusasioita unohtamatta. Aamulla nautimme ravitsevan aamupalan, täytämme termokset kahvilla ja valmistaudumme päivään.

Aamiaisen jälkeen meitä odottaa kuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen, Ristikallion lähtöpaikalle, josta pääsemme nauttimaan Oulangan kansallispuiston elämyksistä!

Karhunkierros opastetut vaellukset

Vaelluksen alustava aikataulutus

Aamiaisen jälkeen lähdemme vaellukselle Ristikallion lähtöpaikalta, jonne meillä on kuljetus. Päivän aikana kuljemme 18 kilometriä ja illansuussa leiriydymme Oulangan leirintäalueelle. 

Aamulla pakkaamme leirin ja lähdemme päivän liikkeelle kohti Jussinkämppää, jonne matkaa kertyy noin 17 kilometriä.

Maasto on pääosin helppokulkuista. Kuljemme Oulangan Luontokeskukselle, jonka jälkeen on vuorossa Kiutaköngäs, joka on noin 200 metriä pitkä koskien ja vesiputousten muodostama henkeäsalpaava kokemus. Jatkamme vielä vähän matkaa Merenojan taukopaikalle, jossa pidämme lounastauon.

Hyvin ravittuina jatkamme patikointia pitkin Oulankajoen rantatörmää. Pääsemme ihailemaan huikeita näkymiä hitaasti soljuvalle Oulankajoelle ja sen hiekkatörmille.

Ohitamme Kulmakkopuron ja patikoimme Kulmakkovaaraa pitkin Jussinkämpälle, jonne leiriydymme viimeiseksi yöksi.

Kolmannen päivän aamuna kasaamme leirin ja lähdemme kohti Juumaa. Päivän aikana patikoimme noin 15 kilometriä.

Vaellamme kohti Kitkajoen rantaa ja pidämme pienen tauon Ylikodan taukopaikalla noin viiden kilometrin jälkeen. Jatkamme Kitkajoen laaksoa pitkin ja ihailemme matkalla Pähkänänkalliota. Nousemme Kitkajoen laaksosta ja jatkamme kohti Harrisuvantoa, jossa pidämme lounastauon.

Lounaan jälkeen kuljemme Jyrävän putoukselle, josta Aallokkokosken ja Myllykosken kautta päätämme vaelluksen Juumaan.

Juumasta on kuljetus lähtöpaikalle tai vaihtoehtoisesti Rukalle.

Ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Tommi Kallberg - Oulangan Taika Oy:n perustaja ja kokenut arktisten alueiden vaeltaja sekä Karhunkierroksen kävijä

Yhteydenottolomake

Jäikö kysyttävää? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää meille viestiä osoitteeseen info@oulangantaika.fi.

Jätä yhteydenottopyyntö