Oulankajoki 1 - alaosan melontareitti SUP-laudalla

60,00 € – 80,00 €

Varaa sähköpostilla (info@oulangantaika.fi) tai soittamalla / WhatsAppilla (0405900001)

Oulankajoki, Euroopan lumoavin melontareitti - sinun pitää kokea se itse! Kysy myös lisäpalveluita, kuten retkeilyvälineiden vuokrausta tai opastusta.

Paketin hinnoittelu
- Päiväpaketin hinta on 60 €
- Yön yli paketin hinta on 80 €

Hintaan sisältyy
- Lähdöt oman aikataulun mukaisesti
- Opas paikalla lähdössä opastamassa liikkeelle
- SUP-lauta, mela, melontaliivit, kuivapussi, karkuremmi sekä kartta (Oulankajoki, alaosa) ja turvaohjeet
- Paluukuljetuksen melonnan päätepisteestä (Jäkälämutka tai Nurmisaarenniemi)

Yhteensä: € ()
Rental return päivää

Kuvaus

Oulankajoki - alaosaN melontareitti

Melontareitti sopii perheille ja aloitteleville melojille, sillä pieniä nivoja lukuun ottamatta sen varrella ei ole koskia. Reitti päättyy Jäkälämutkaan, jonka suvannossa on kanootinnostopaikka. Reitin varrella voit ihailla Oulankajoen korkeita hiekkatörmiä, hiekkarantoja kasveineen sekä Merenojan ja Purkuputaanojan suiden lehtoja.

Reitti lähtee Mataraniemestä, Könkään kuohun pysäköintialueelta. Oulankajoen alaosan voit meloa kokonaan Jäkälämutkaan (25 km) tai vain alkuosan Nurmisaareen (8 km). Melontaa kannattaa varata aikaa taukoineen koko reitille 6 - 8 tuntia ja alkuosalle Nurmisaareen 2 - 3 tuntia.

Oulankajoki lumoaa melojansa - myös ensikertalaiset. Moni ensimmäisen kokemuksen joella hankkinut, on huomannut löytäneensä uuden harrastuksen.

Voit meloa reitin eri välineiltä - meiltä löydät kanootit (2 ja 3 hengen), kajakit, SUP-laudat ja packraftit.

Pakettiin kuuluu luonnollisesti mukaan melontaliivit, melat, kuivapussit, reittikartta sekä opastus. Meillä on opas aina lähtöpaikalla opastamassa, joten pääset turvallisesti liikkeelle melontavinkkien kera. Myös paluukuljetukset joustavasti päätepisteestä aikataulutoiveiden mukaisesti!

HInnat ja vaihtoehdot alla

Oulankajoki - melonnan hinnasto alaosalle

Jos varaat kaksi tai useamman melontavälineen, saat kaikista hinnoista 10 prosentin alennuksen. Kysy myös tarjousta, jos olette lähdössä oman ryhmän kanssa liikkeelle.

LISÄTIETOJA REITISTÄ ja palveluista

Reitin ainutlaatuisuutta on vaikeaa kuvailla kokematta sitä itse. Hyvänä esimerkkinä on tästä on viime kesäinen vieraamme Kanadasta. Ken Whiting on koskimelonnan moninkertainen maailmanmestari. Hän kuvausryhmineen vietti meidän kanssamme kaksi päivää joella elokuussa 2023. Koko seurue lumoutuivat reitin ainutlaatuisuudesta. Oulankajoki sai paikan heidän sydämessään.

Seurue mainitsi useaan kertaan, että Oulankajoella meloessa tunnelma on aivan kuin meloisi Kanadan tai Alaskan erämaisilla, koskemattomilla joilla. Samankaltaista vanhaa metsää, hiekkarantoja ja -törmiä sekä luonnonrauhaa. Erona vain se, että vastaavat kohteet ovat edellä mainituilla seuduilla huomattavasti vaikeammin tavoitettavissa - ne edellyttävät lähes poikkeuksetta pitkää vaellusta tai lentomatkaa kohteeseen.

Ryhmä kuvasi retkellä materiaalia, joka on julkaistu Youtubessa PaddleTV-kanavalla kahdessa osassa. Lisäksi retkestä julkaistaan jakso Facing Waves -sarjan tämän vuoden tuotantokaudella. Lisäämme linkin mukaan heti, kun jakso on katsottavissa. Sitä odotellessa voit katsoa Youtubesta tunnelmat allaolevista linkeistä

Jakso 1 (River Kayak Camping in Lapland | A Paddle Tales Adventure in Finland 3)
Jakso 2 (Kayak Camping in Lapland - Day 2 | A Paddle Tales Adventure in Finland 4)

Oulankajoki ja sen melontareitit ovat ainutlaatuisia myös niiden saavutettavuus vuoksi. Kokemus on kaikkien, myös aloittelijoiden ja perheiden, helposti saavutettavissa. Tarjolla olevat kaksi reittiä, Nurmisaareen lyhyempi reitti ja Jäkälämutkan pitkä reitti, tarjoavat mahdollisuuden eri pituisille seikkailuille. Melomaan voi siis lähteä luonnosta nauttimaan ilman suorittamisen tarvetta. Mahdollista on toki myös aloittaa melonta Nurmisaaresta, josta reitin pituus on 16 kilometriä päätepisteeseen Jäkälämutkaan, tai Huotinniemeen asti. Huotinniemessä on mahdollista majoittua vanhalla tukkikämpällä rajavyöhykkeen tuntumassa. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

Jokaisella melontareitin vaihtoehdoista pääset nauttimaan upeista hiekkatörmistä, luonnon rauhasta ja rauhallisesta luonnosta. Kauniina päivänä pulahdus virkistävään jokeen on myös elämys, joka kannattaa kokea.  Todennäköisesti myös melontareitin varrella seurana on myös poroja, jotka ovat nauttimassa myös joen rauhasta.

Joki virtaa myös rauhallisesti koko ajan, jolloin melontamatka sujuu isolta osalta kuin huomaamattaan. Pitkäkin reitti on helposti melottavissa, vaikka lapsen kanssa kaksin. Useat, huolletut taukopaikat matkan varrella tarjoavat hyvät puitteet taukojen pitämiseen. Samoin lukemattomat hiekkarannat, hiekkasärkät ja dyynit ovat oiva paikka pysähtyä levähtämään.

Meiltä saat mukaasi myös halutessasi retkieväät tai valmiin ruuan ruokatermoksissa. Toki vuokralle löytyy myös kaikki tarvitsemasi retkeilyvälineet keittimistä ja teltoista alkaen aina vuokrattavaan telttasaunaan.

 

Lue lisää Oulankajoen melontareiteistä täältä.

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Kesto

Päivä, Yön yli