Oulangan Taika vaellukset retket kitkajoki

OMATOIMIVAELLUKSISTA

Kirjoittelen tässä blogitekstissä hieman lisää omatoimivaelluksistamme ja kuinka ne eroavat perinteisestä retkeilyvälinevuokrauksesta. Jos haluat lähteä omatoimisesti vaeltamaan, niin kannattaa lukea alla oleva teksti!

MIKÄ ON OMATOIMIVAELLUS?

Omatomivaellus on nimensä mukaisesti itsekseen eli omatoimisesti (ilman opasta) tehtävä vaellus ennalta määritellyllä vaellusreitillä.

Miten se sitten eroaa normaalista vaelluksesta vuokravälineillä? Meillä pakettiin sisältyy varusteiden lisäksi kattava ennakkopaketitt, josta löydät mm. reittikartan suositeltuine yöpymispaikkoineen, reittikuvauksen sekä vinkit parhaimpiin nähtävyyksiin, jotka helposti jäisivät näkemättä seuraamalla vain karttaa ja siihen merkittyä reittiä.

Lisäksi omatoimivaelluksien aikana saat meiltä avun mahdollisissa ongelmatilanteissa, olemme vain viestin päässä ja autamme sinua vaelluksellasi, jotta voit kokea turvallisesti upeita elämyksiä luonnonhelmassa.

MITÄ OMATOIMIVAELLUS SISÄLTÄÄ?

Omatoimivaellus sisältää kaikki tarvittavat retkeilyvälineet - voit lukea retkeilyvälineistä tästä blogitekstistämme

Varusteiden lisäksi omatoimivaellukseen sisäkltyy kattavan paketin vaelluksesi tueksi. Ennakkopakettimme sisältää

 • Vinkkejä vaellukselle valmistautumiseen
 • Valmistautumispalaverin (1 tunti) online-palaverina
 • Pakolliset ja suositellut varusteet vaellukselle,
 • Retkiruokiin ja energiakulutukseen liittyviä vinkkejä
 • Ohjeet pakettiin kuuluvien varusteiden käytöstä
 • Kartan, reittikuvauksen ja suositellut päivämatkat yöpymispaikkoineen eri pituisille vaelluksille
 • Tuen sähköpostilla ja Whatsappilla ennen vaellusta ja sen aikana

Lisäksi voit täydentää omatoimivaellusta seuraavilla lisäpalveluilla

 • Retkiruokapaketti: teollisesti valmistettuja, pakastekuivattuja retkiruokia - valittavana joko kasvis- tai lihavaihtoehdot sekä kotimaisen, paikallisen tuottajan retkieväät. Kysy lisää vaihtoehdoista!
 • Kuljetukset reitille / reitiltä sovitusti
 • Yöpymisen ennen vaellusta ja vaelluksen jälkeen
 • Varusteiden käyttökoulutuksen (2 tuntia) ennen vaellusta
 • Oppaan mukaan ensimmäiseksi vuorokaudeksi vaellukselle, jolloin voit saat opastuksen leiriytymiseen ja varusteiden käyttöön

Vaelluksen jälkeen käymme myös vaelluksen lävitse ja toivoimme palautetta palvelumme kehittämiseksi.

MITKÄ OVAT OMATOIMIVAELLUSKOHTEEMME?

Tarjoamme jalkaisin tehtäviä omatoimivaelluksia Oulangan Kansallispuiston, Sallan Kansallispuiston ja Riisitunturin kansallispuistossa. Lisäksi olemme räätälöineet Hossan kansallispuistoon omatoimivaelluksen, jonka voit yhdistää maastopyöräilyn ja patikoinnin.

Olemme kuvanneet omatoimivaelluksemme palvelut sivuillamme, joille päivitämme myös tulevat uudet kohteemme.

Erityisesti Sallan kansallispuiston ja Salla-Ruka -vaellusten reitit on suunniteltu omatoimivaelluksia ajatellen. Jälkimmäinen reiteistä tarjoaa pidemmän (yli viikon) vaelluksen. Riippuen käytettävissä olevasta ajasta, räätälöimme sinulle sopivan kokonaisuuden näiden reittien osalta.

MITÄ SEURAAVAKSI?

Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, jos sinulla on kysyttävää omatoimivaelluksistamme tai varaa oma vaelluksesi. Pääset valmistautumaan vaellukselle ja nauttimaan mahtavista, lumoavista luontoelämyksistä jo ensi kesänä.