Pähkänänkallio (syysretki)

89,00 

Alhaalla kiemurtaa joki, jonka sisäkurvissa iltapäivän auringossa hulmuaa pörröinen tulvaniitty. Joki on oikaissut tulvaniityn läpi, ja kapoinen niittysaareke tekee maisemasta helposti tunnistettavan. Alla aukeavaa metsää vartioivat uljasryhtiset kynttiläkuuset, kaukana horisontissa siintää pystykelojen armeija. Siinä se on. Maailman kaunein suomalainen maisema. Se aukeaa Pähkänänkalliolta, Kuusamosta.

Kuvaus

Pähkänänkallio on Oulangan kansallispuiston rauhoitusaluetta, joten alueella on kiellettyä liikkua 1.4. – 15.8 välisenä. Rauhoitus alueella on muuttohaukan pesinnän vuoksi.

Pähkänänkallion reitin kokonaispituus on n. 4 kilometriä, mutta korkeuserojen vuoksi reitti on vaativa, vaikkakin maasto on helppokulkuista.

Katso reittikuvaus alta!

Retken kesto on 2-3 + kuljetukset 2 tuntia

Hintaan sisältyy:
– Opastus
– Kuljetukset Rukalta / Rukalle
– Nokipannukahvit ja retkieväät retken aikana
– Kansallispuiston kävijämaksut

Tarvitset mukaan:
– Säähän sopivan vaatetuksen
– Hyvät maastossa kävelyyn soveltuvat kengät
– Juomapullon (ja vettä)
– Kameran / puhelimen muistojen taltiointiin (huolehdithan että akut on ladattu)

Meiltä saat tarvittaessa lainaan vesipullon sekä pienen repun.

Retken kuvaus
Pähkänänkallio tarjoaa ehkä Oulangan kansallispuiston kuvatuimmat maisemat…

Lähdemme Päähkänänkalliontien päätepisteeltä ja sukellamme suoraan kansallispuiston alueen metsään. Kilometrin päästä olemme jo Pähkänänkalliolla, josta ihailemme Oulanka-joen maisemia kaikessa kauneudessaan. Silmä lepää katsellessa hitaasti virtaavaa Oulanka-jokea. Myöhemmin syksyllä ruskan loisto on aivan uskomattoman lumoava kalliolta katsottuna.

Kalliolta laskeudumme alas joen varteen laavulle, jossa keitämme kahvit ennen paluuta takaisin kallion kautta parkkipaikalle.

Lue lisää reitistä Retkipaikka.fi sivustolta.

Varaus ja peruutusehdot löytyvät täältä

Lisätiedot

Päivämäärä

16.8. 15:00 – 21:00, 23.8. 15:00 – 21:00, 15.9. 10:00 – 15:00